Behandlingar

Parodontit

Parodontit

Parodontit är en inflammatorisk sjukdom som drabbar tandens stödjevävnad.Det är vanligtvis ett långsamt växande problem. Om du inte får behandling kan det ta många år innan tanden går förlorad. Ofta kommer de allvarliga symptomen först i slutskedet, i form av svullnad, värk och mobila tänder.

Läs mer
Tendimplantat2018.03

Tandimplantat

När man ska ersätta förlorade tänder finns det vanligtvis flera alternativ att välja mellan. Målet är alltid att erbjuda så naturliga tänder som möjligt – drömmen för varje patient är ju att få helt nya, egna tänder. Det närmaste egna tänder man kan komma är att göra implantat.

Läs mer
Rotbehandlingar

Rotbehandling

Rotbehandling innebär behandling av tandens insida och måste göras när en tandpulpa är inflammerad eller infekterad. Rotbehandlingar utförs av alla tandläkare men vid komplicerade fall kan det ibland behövas remiss till en specialist.

Läs mer
tandblekningar

Estetisk & kosmetisk tandvård

Missfärgningar, mellanrum och fula fyllningar går att komma till rätta med. Idag kan tandvården erbjuda skalfasader. En skalfasad är ett tunt skal, antingen gjort i keramiskt material eller i komposit. Det framställs individuellt för varje patient och tand. Passformen blir därför perfekt.

Till en porslinsfasad tar tandläkaren avtryck av tanden som är tillslipad och sänder det till laboratoriet för att få tillverkat porslinsfasaden.

Läs mer
Käkledsproblem

Käkledsbesvär

Besvär med käkleden kan visa sig genom att du gnisslar tänder eller har en klickande käke. Återkommande smärta i din käke eller värk i öronen eller huvudet kan bero på käkledsproblem.

Läs mer
Kosmetika

Tandblekning

Tandblekning bör alltid utföras av en legitimerad tandläkare eller tandhygienist. Legitimerad
tandvårdspersonal har kompetensen som är nödvändig för att ge dig en säker och trygg behandling
med bästa möjliga resultat.

Läs mer

Kontakta oss

Avesta Tandvård
Markusgatan 11
77460 Avesta

076-828 13 90

E-post: info@avtv.se

Öppettider

måndag7:00 — 16:00
tisdag7:00 — 16:00
onsdag7:00 — 12:00
torsdag7:00 — 16:00
fredag7:00 — 12:00
lördagStängt
söndagStängt